Zijn er gelijke kansen op de werkvloer?

Zijn er gelijke kansen op de werkvloer?

Utrecht- Het is al een langere tijd bekend. Er zitten nog steeds verschillen tussen de salarissen van mannen en vrouwen die exact hetzelfde werk doen. Ook hebben mannen eerder de kans om door te groeien richting de top van bedrijven, maar waar ligt dat eigenlijk aan?

 

Ron de Boer werkzaam bij het bedrijf AJAX vindt dat topfuncties en salaris niet af moet hangen van seksualiteit. Hij vindt het veel belangrijker dat de kwaliteit van het werk er op vooruit gaat. Echter denkt Ron dat er weinig tot geen verschil zit tussen mannen en vrouwen binnen het bedrijf en dat de salarissen nagenoeg hetzelfde zijn. Ook vertelt hij dat er binnen het bedrijf vrouwen net zo makkelijk door kunnen groeien naar topfuncties als mannen.

Marietta van Geloven denkt daar toch iets anders over. Zij is gepensioneerd beleidsmedewerker en werkte in de top van het bedrijf, maar Marietta zag in haar tijd wel degelijk het verschil tussen de hoeveelheid mannen en vrouwen in de topfuncties. Ze werkte vooral samen met erg veel mannen, maar soms vroeg ze zich wel is af waarom ze nou eigenlijk met zo veel mannen werkte. Ook vertelt Marietta in deze reportage hoe belangrijk het is voor de toekomst van de vrouwen dat er gelijke kansen komen in het beheren van topfuncties.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *