De perfecte coronaproof hobby: Vallende sterren zien of horen?

De perfecte coronaproof hobby: Vallende sterren zien of horen?

UTRECHT – De komende twee maanden zijn er veel vallende sterren te zien in Nederland. Dit komt doordat er verschillende meteorenzwermen (ook wel sterrenregens) samenvallen. Op 17 november bereikt de ‘Leoniden’ zoals deze sterrenregen genoemd wordt zijn piek. Dan vallen er maar liefst tussen de 23 tot 34 sterren per uur. “De belangrijkste voorwaarden voor het zien van deze vallende sterren is het weer”, zegt Roosmarijn Knol van Weeronline.  

Zij geeft ons tips waar en wanneer je het beste sterren kunt gaan spotten. “Bewolking is funest”, zegt ze “Let via een app dus goed op wat voor soort wolken er in de avond zijn en kleed je vooral warm aan.” 

“Mocht het door de bewolking niet lukken om sterren te spotten kun je deze coronaproof hobby ook gewoon vanuit huis beoefenen”, zegt Andries Boone, Sterrenkundige in Amersfoort. “De stukjes gruis afkomstig van de komeet Hally razen met een snelheid van 200.000 kilometer per uur langs onze aarde en wanneer deze de atmosfeer binnenkomen kun je ze ook horen! 

Het heelal blijft iets magisch en is zoals we weten een hot topic. Wie hier alles over kan vertellen is Liam Pieters. Via zijn platform sterrenpraatjes maakt hij kinderen, doormiddel van enthousiaste video’s, wegwijs in de wereld van onder andere de sterren en vanavond vertelt hij ons hierover.  

Luister hier naar de reportage.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.