‘Tennis leer je in vijf jaar, padel in vijf dagen’ 

‘Tennis leer je in vijf jaar, padel in vijf dagen’ 

ROTTERDAM – In Rotterdam zit de tennis en squash club Victoria. Maar sinds kort zijn er in ruil voor een tennisveld padelbanen aangelegd. Deze sport komt van origine uit Mexico maar is nu ook een zeer populair hier in Nederland. Overal in Nederland worden padelbanen aangelegd.  

Op Victoria liggen sinds kort drie padelbanen, de eerste banen in Rotterdam. Dit hebben ze gedaan omdat de club merkte dat er steeds meer belangstellig is voor deze sport. Gelijk liep het storm. Arie Langstraat, lid van Victoria, vertelt dat er momenteel zelfs wachtlijsten zijn voor het padellen. Vooral in de avonden zijn alle banen bezet.  

De spelregels van deze nieuwe racketsport lijken op tennis, de bal moet over het net en in het veld van de tegenstander worden geslagen. Maar je serveert bijvoorbeeld onderhands, in tegenstelling tot tennis. Verder heeft padel ook wat van squash. De padelbaan is namelijk deels omringd door glazen wanden en hekwerk, vergelijkbaar met squash. Er zijn dus heel wat vergelijkingen maar ook wat verschillen. Het is niet alleen makkelijk te leren, het is ook gezellig. Je kan het met een clubje van vier spelen. Dat zijn dingen die deze sport zo leuk maakt. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.