Van oude spijkerbroek naar hippe vlaggenlijn: recyclen erg belangrijk

Van oude spijkerbroek naar hippe vlaggenlijn: recyclen erg belangrijk

Foto: Charlotte van Haselen

UTRECHT- De klimaatcrisis is al lang aan de gang. De aarde warmt op, omdat we steeds meer broeikassen uitstoten. Er ontstaan bosbranden, overstromingen en orkanen. Sommige gebieden zijn niet meer leefbaar en diersoorten sterven uit. Kortom: tijd om iets te veranderen. Ook jongeren zeggen veel bezig te zijn met het klimaat, maar kopen ze dan eigenlijk wel altijd vintage kleding of niet?

Stichting Bijzonder ondersteunt deze circulariteit ook, door duurzame producten te maken. Buiten dat zorgen ze voor sociale duurzaamheid door met mensen van de dagbesteding te werken. In Nederland zijn er in 2019 1,7 miljoen mensen die om diverse redenen een afstand hebben op de arbeidsmarkt. Denk daarbij aan mensen met een beperking of daklozen. Deze mensen krijgen door Stichting Bijzonder de mogelijkheid om te werken in een werkplaats. “Het zijn bijzonder producten met een ontmoeting,” zegt Charlotte van Haselen, oprichtster van Stichting Bijzonder.

Verslaggever Julia Brouwer praat met de oprichtster van Stichting Bijzonder over deze sociale duurzaamheid en verschillende producten die zij distribueren. Ook praat zij met jongeren op straat over hun consumptie van kleding en over hun mening over de hippe vlaggenlijn gemaakt van oude spijkerbroeken, van Stichting Bijzonder.

Over de auteur

Julia Brouwer

Tweedejaars studente journalistiek, met passie voor maatschappelijke vraagstukken. Schrijft artikelen, maakt reportages en presenteert weleens wat. Ze blijft altijd objectief, is erg nieuwsgierig en altijd geïnteresseerd. Ze maakt ook een maandelijks jeugdjournaal voor basisscholen in Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *