Hoe begeleiden scholen de stap van het mbo naar het hbo?  

Hoe begeleiden scholen de stap van het mbo naar het hbo?  

Foto: Pixabay

ZWOLLE – De stap van het mbo naar het hbo. Elk jaar maken veel studenten deze stap. Maar hoe begeleid je deze stap van verschillende onderwijs niveaus nou goed? Daar zijn steeds meer scholen mee bezig. 

Bij sommige scholen zijn er al trajecten opgestart voor mbo studenten om de stap naar het hbo beter te kunnen begeleiden. Zo is er bij Hogeschool Windesheim een traject opgezet om studenten hierin begeleiden.

Anneke Postma, coӧrdinator instroom & aansluiting bij de Hogeschool Windesheim, vindt dat het heel belangrijk is om studenten te begeleiden in deze stap. “Ik ben wel iemand die vind dat fouten maken bij het leven hoort maar er zijn in dit traject gewoon dingen die wij kunnen voorkomen.”  

Soepele overstap

Student aan de Hogeschool Windesheim, Fons Assen maakte vorig jaar de stap van het mbo naar het hbo. “Mijn overstap verliep soepel, ik had het geluk dat ik in een klas terecht kon komen waar iets meer met praktijk werd gedaan. Hierdoor kreeg ik niet gelijk super veel theorie, iets wat mij minder ligt.” 

Het hele item over de stap van het Mbo naar het Hbo waarin we spreken met Anneke en Fons kun je hieronder terugluisteren. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.