Invloed van een enorme afstand op een relatie

Invloed van een enorme afstand op een relatie

UTRECHT- Langeafstandsrelaties; sommigen willen hier niet aan beginnen en sommigen durven de uitdaging aan. Iedereen weet natuurlijk dat het niet makkelijk is en dat het missen van het fysieke aspect gevolgen kan hebben. De 21-jarige Roberto Saldanha de Ramos woont zelf in de Zuid-Amerikaanse stad São Paulo en heeft al ruim 4,5 jaar een relatie met 19-jarige Dauphine, zij woont in Nederland.

Een langeafstandsrelatie houdt in dat er een fysieke afstand gecreëerd is tussen twee mensen die elkaar liefhebben. Er ontstaan sneller onzekerheden doordat ze niet zeker kunnen weten wat hun partner uitspookt wanneer ze gescheiden van elkaar zijn. Er kunnen dus grote twijfels zijn, maar dat is het risico dat wordt genomen als er aan een langeafstandsrelatie begonnen wordt. Vertrouwen hebben is dus een grote basis in een langeafstandsrelatie.

Hij heeft het plan om volgend jaar in te trekken bij zijn vriendin in Nederland en zijn leven in São Paulo achterwege te laten. “Dit is een grote stap maar we zijn er allebei klaar voor”, zegt Roberto. Zij missen namelijk enorm het fysieke aspect in hun relatie. Relatiedeskundige Fiona Brouwer vindt dat zonder het fysieke aspect, alleen maar het verlangen grotendeels speelt. Nieuwsgierig naar meer? Luister in onderstaande reportage van de podcast ‘De Jeugd van Tegenwoordig’ wat ze nog meer vertelt over langeafstandsrelaties. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.