Druk op mentale gezondheid weer flink onder druk met nieuwe corona maatregelen

Druk op mentale gezondheid weer flink onder druk met nieuwe corona maatregelen

WORMER – De mentale gezondheid staat flink onder druk bij studenten, maar daar is sinds afgelopen zondag nog meer druk op komen te staan. Het demissionair kabinet heeft een gedeeltelijke lockdown aangekondigd dat afgelopen zondag is dit ingegaan. Eén van de nieuwe regels: Niet meer sporten tussen 17:00 ’s middags en 05:00 ’s morgens.

Sarjenka van Tol is lifestyle coach en personal trainer bij haar eigen private gym SAR. Ze heeft veel verschillende diploma’s gehaald en legt flink de focus op mentale fitheid. “Ik vind het heel onlogisch dat deze maatregelen zijn getroffen, want in mijn ogen zouden andere opties beter werken”, zegt Van Tol. “De nieuwe maatregelen, waaronder het bemoeilijken van het sporten, hebben een grote impact op de mentale gezondheid.”

Mitchel Bakker is iemand die daaronder gebukt gaat. Sinds de lockdown van vorig jaar heeft hij het mentaal erg zwaar en de laatste paar maanden leek het de goeie kant op te gaan. De nieuwe maatregelen gooien echter roet in het eten.

Wat het met Mitchel doet en wat Sarjenka ervan vindt, luister je terug in onderstaande reportage!

Over de auteur

Lysa te Riele

Ik ben een tweedejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik ben nieuws- en leergierig en kijk met een open-mind naar de wereld. Elk verhaal heeft twee kanten en ik probeer altijd beide kanten te horen/onderzoeken voor ik ergens een oordeel over vel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.