Vervuiling van de zee

Vervuiling van de zee

Utrecht – Na een lekker dagje strand blijft er vaak veel afval liggen. Het kost teveel moeite voor mensen, om naar de dichtstbijzijnde prullenbak te lopen of men vergeet het gewoon. Dit afval blijft helaas niet alleen op het strand liggen, maar komt ook in de zee terecht. Het is dan ook niet gek dat de zeeën zo vervuild zijn tegenwoordig. Dit met alle gevolgen van dien.  

Het afval op de stranden is één van de factoren dat de zeeën zo vervuilt raken tegenwoordig. Echter komt het afval op straat meestal ook via een omweg in de zee terecht. Deze troep kan via de rivieren uiteindelijk toch nog in de zee komen.                                                                              Plastic vormt volgens wetenschappers het grootste probleem. Zo breken deze stukken plastic langzaam af in ontelbaar kleine deeltjes en hierdoor wordt de zee langzaam één grote plastic soep. Vissen en andere zeedieren kunnen dit inslikken, met de dood als gevolg. Daarnaast komen dieren uit zee soms vast te zitten in ander afval.

Surfer Maica is van mening dat het probleem alleen maar erger wordt en hij twijfelt ook of de mensen dit ooit nog eens volledig kunnen gaan oplossen. Merijn Tinga is ook surfer en heeft meerdere acties ondernomen om meer aandacht aan dit probleem te besteden.

.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *