Intense strijd om de wereldtitel in de Formule 1

Intense strijd om de wereldtitel in de Formule 1

UTRECHT-Max Verstappen (Red bull Racing-Honda) en Lewis Hamilton ( Mercedes) gaan met een gelijk aantal punten richting de laatste race van het seizoen. In Saoedi-Arabië waren de twee coureurs voor de zoveelste keer dit seizoen aan het vechten op de baan, waar uiteindelijk Lewis Hamilton als winnaar uit de strijd kwam. Hamilton wist ook de snelste ronde van de race te behalen, waardoor hij acht punten op Verstappen is ingelopen, maar wie gaat er met de wereldtitel vandoor in Dubai? 

 

Sinds 2016 hebben de formule 1 fans geen echte battle meer gehad om de wereldtitel. Toen waren het Hamilton en Rosberg, beide Mercedes coureurs, die voor de wereldtitel vochten. Op het Yas Marina circuit wordt niet alleen het coureurskampioenschap beslist, ook het constructeurskampioenschap. Dit is extra bijzonder, omdat de laatste keer dat er twee teams betrokken waren bij een gevecht om de titel negen jaar geleden was.  

 

Inge Vliek, Redacteur van GP Blog en Johnathan Grey, kenner van de formule 1 Formule 1 in Engeland geven beide hun visie over wat de laatste race met zich mee gaat brengen, hoe bijzonder het eigenlijk is dat we nu zo’n close battle hebben tussen twee coureurs en teams en natuurlijk gaan ze vertellen over wie zij denken dat de titel gaat winnen. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *