‘Verbinding is nodig om vooruit te komen’

‘Verbinding is nodig om vooruit te komen’

In een wereld die steeds meer verdeeld lijkt, zet Kirti zich in voor verbinding en eenheid. Kirti is de maker van het Instagram en TikTok account: Unified Lights. Zij deelt hierop diepgewortelde inzichten en doet haar best om krachtige boodschappen te verspreiden. Zij gelooft in een kracht die in eenieder van ons schuilt. “Verbinding is hetgeen dat mensen nodig hebben om vooruit te komen.”

“Er ging een spirituele reis aan dit account vooraf”, vertelt ze. Zij moest de cruciale beslissing maken om uit de anonimiteit te stappen. De keus was gedreven door haar overtuiging van het belang van verbinding en haar inzet om de wereld een stukje beter te maken. “Ik neem mijn video’s gewoon op in de woonkamer. Hier voel ik me op mijn gemak en als ik buiten opneem, zou dat mij toch een stuk onzekerder maken”, aldus Kirti.

Genderkloof

Uit onderzoek van het World Economic Forum blijkt dat Nederland nog steeds te maken heeft met een genderloonkloof. Deze kloof benadrukt de uitdagingen op het gebied van gelijkheid tussen mannen en vrouwen. “In de afgelopen jaren heb ik gezien dat er zo veel verdeeldheid is ontstaan tussen mannen en vrouwen. Dat kan niet goed zijn voor ons, als mensen”, zegt Kirti.

De kloof tussen man en vrouw bestaat niet alleen op financieel gebied, maar ook op het emotionele vlak. “Vanuit de natuur hebben mannen en vrouwen elkaar nodig om voort te planten, maar ook voor een emotionele band. We sluiten onze ogen voor het feit dat het heel fijn is om een emotionele connectie met elkaar te hebben”.

Óns probleem

“Als je kan erkennen dat je onderdeel bent van het probleem”, benadrukt Kirti, “dan merk je hoe belangrijk het is om begrip voor elkaar te hebben.” Zij merkt dat posts over de liefde heel goed bekeken worden en dat is volgens haar ook logisch: “Iedereen heeft liefde nodig in het leven”.

Over de auteur

Jessley Lemay

Hi! Mijn naam is Jessley Lemay en ik ben twintig jaar oud. Ik vind het leuk om teksten te schrijven en me te verdiepen in de geschiedenis, Oosterse wereld en mode. Daarnaast ben ik doelgericht, gemotiveerd, enthousiast en altijd op zoek naar de waarheid.