Veganistisch eten: lekker en duurzaam

Veganistisch eten: lekker en duurzaam

Foto: Bente Brouwer

AMSTERDAM- Veganistisch eten: ja of nee? Als veganist vermijd je dierlijke producten, met vaak een bepaalde reden. Mensen die veganistisch leven moeten dus zorgen dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen: zoals vitamine B12, ijzer, eiwitten en calcium. Het eten van geen vlees, vis, zuivel en eieren klinkt voor mensen vaak als een onmogelijke optie, maar volgens chef kok Elmer Kesseler is dit een stuk eenvoudiger dan mensen denken.

Elmer Kesseler heeft zijn eigen plant-gastronomie, waarbij hij veganistisch kookt voor jong en oud. Zo kookt hij op grote evenementen, maar ook bij mensen thuis. Hij geeft workshops en trainingen en wilt op deze manier laten zien dat wanneer je veganist bent je niks mist en dat het nog helemaal niet zo lastig is. We leven al een lange tijd in een klimaatcrisis en tegenwoordig zien we veel uitspraken voorbij komen als: ‘Jongeren zijn de toekomst’ en ‘Jongeren moeten de verandering zijn’. Zo is het ook erg belangrijk dat deze doelgroep zich op verschillende manieren kunnen inzetten voor het veranderende klimaat. Zo is volgens Kesseler veganistisch eten al een stap in de goede richting en groeit er genoeg lekkers in de natuur dichterbij dan de meeste jongeren denken. Zo is het volgens hem goed om dat eens aan iedereen te laten zien.

Over de auteur

Julia Brouwer

Tweedejaars studente journalistiek, met passie voor maatschappelijke vraagstukken. Schrijft artikelen, maakt reportages en presenteert weleens wat. Ze blijft altijd objectief, is erg nieuwsgierig en altijd geïnteresseerd. Ze maakt ook een maandelijks jeugdjournaal voor basisscholen in Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *