“Je moet zelf de slingers ophangen, letterlijk en figuurlijk”

“Je moet zelf de slingers ophangen, letterlijk en figuurlijk”

Foto: PEXELS.com

LEIDEN- Als je aan kerst denkt denk je aan gezelligheid en verbondenheid, een uitgebreid diner met je familie of vrienden, geklets en gelach. Maar met de recente aankondiging van de lockdown kan er eenzaamheid ontstaan, zelfs tijdens zo een vrolijke feestdag zoals kerst. Sport en sommige hobby’s vallen weg en wat als je door persoonlijke omstandigheden het niet met familie viert?

Owen Wong voelt zich, samen met meerdere mensen in Nederland, eenzaam tijdens kerst. Hij heeft geen contact met zijn familie en zijn vrienden zijn allemaal weg. En ook nog tijdens een lockdown is het makkelijk voor te stellen dat iemand in een zwart gat valt. “Het doet toch wat met je als je iedereen blij en gelukkig met hun familie en vrienden aan tafel ziet zitten en dat jij dan in je eentje thuis zit”, vertelt Wong droevig. 

Eenzaamheid is natuurlijk een erg naar gevoel maar dat moet je dus niet laten overheersen. Hoe moeilijk het ook is, zelfs als je alleen bent tijdens de kerstdagen. Eenzaamheidsdeskundige Annet Gijsman haar advies is om er toch het beste van proberen te maken. Meer hierover in mijn reportage.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *