Wat doe jij met je kersboom na kerst? In Leiden kan je de boom naar een kerstbomenasiel brengen

Wat doe jij met je kersboom na kerst? In Leiden kan je de boom naar een kerstbomenasiel brengen

LEIDEN – In januari is het dan toch echt tijd: je moet de kerstboom weer aftuigen en wegdoen. Er zijn verschillende manieren om van je kerstboom af te komen. Je kan de boom verbranden of in sommige gemeentes haalt de gemeente alle bomen op. In Leiden pakken ze het heel anders aan, daar hebben ze namelijk een kerstbomenasiel.

Bij de Biodiversiteittuin Vrij Groen in Leiden kan jij je kerstboom een jaar stallen. De mensen van Vrij Groen zetten de boom voor jou in de grond, verzorgen de boom en de volgende kerst kan jij je boom zelf weer komen uitgraven. Zo kan je elk jaar gebruik maken van dezelfde kerstboom.

Steeds populair

Wim Lunsing is actief bij het kersbomenasiel en volgens hem is het erg populair. “Vorig jaar hebben we 166 bomen geplant. We hebben nu ook wel zoiets van niet te veel reclame maken, want het staat al goed vol”, vertelt hij lachend.

Het kersbomenasiel zorgt door middel van registratie met een nummer ervoor dat jij elk jaar dezelfde kerstboom weer terugkrijgt. “Sommige mensen graven de boom zelf uit, vooral met kinderen is dat natuurlijk erg leuk. Voor de mensen die het niet zelf lukt om de boom uit te graven doen wij het”, vertelt Wim.

Benieuwd geworden naar dit kerstbomenasiel. Kijk dan hieronder de hele reportage die wij over deze bijzondere plek maakte.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *