Geen witte, maar een groene kerst

Geen witte, maar een groene kerst

LAREN- Wie voor een duurzame kerst wil gaan, kan maar beter langskomen bij De Groene Afslag. Van 17 tot en met 24 december kan je bij deze plek voor duurzame koplopers, een plant-based kerstdiner box ophalen. Chef Bastiaan maakt de plantaardige gerechten met veel liefde klaar. Hij vertelt hoe je nou een plantaardig kerstdiner samenstelt en dat mensen moeten loskomen van het idee dat ze vlees moeten vervangen. “Je moet een gerecht maken op basis van de groenten die je hebt.”

“Ik denk dat heel vaak plant-based eten draait om burgers en worsten die je uit de supermarkt of groothandel haalt. Uiteindelijk is het ook goed voor mensen om te proeven dat je een chique menu kan hebben, waar geen dier aan te pas gekomen is.”

“Het was superlekker”, vertelt Inge terwijl ze met haar zoontje Sammie een duimpje omhoog doet. “Het is leuk dat je door een kerstdiner box wat meer plantaardig leert eten.”

De groene afslag is een plek in het hart van het Gooi, waar ze proberen mensen te verleiden om in overdrachtelijke zin de groene afslag te nemen. “We moeten allemaal wat veranderen in ons leven op weg naar een andere economie en samenleving. Het is eigenlijk een podium voor mensen die het beste voor hebben met moeder aarde. We willen elkaar inspireren een paar dingen in ons leven anders te doen, willen we het allemaal volhouden op deze aardkloot”, zegt aanjager Lucas Mol.

Benieuwd naar de Groene Afslag en de kerstdiner boxen? Bekijk hier de reportage.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *