Een boosterprik genomen en door naar de kerstmarkt.

Een boosterprik genomen en door naar de kerstmarkt.

AKEN – Afgelopen weekend is er wederom een lockdown in gegaan met alle gevolgen van dien. Zo sluiten alle niet essentiële winkels hun deuren en zijn grote bijeenkomsten niet meer toegestaan. Met de kerstdagen in aantocht hadden deze maatregelen niet ongelukkiger kunnen vallen. Zeker voor de echte kerstliefhebbers is het ontzettend teleurstellend dat de kerstmarkten dit jaar niet aanwezig zullen zijn. Dan maar wachten tot volgend jaar, of toch niet?  

Onze buurlanden België en Duitsland maken zich zorgen om de grote Nederlandse toeristenstroom vanwege de huidige lockdown. Veel Nederlanders nemen de maatregelen niet in acht en bezoeken toch een kerstmarkt in het buitenland. Veel virologen uit Duitsland en België roepen op om de grenzen voor Nederlanders te sluiten om zo extra besmettingen te voorkomen.

Op een Duitse Kerstmarkt in Aken is het overduidelijk dat er een groot deel van de bezoekers uit Nederland komt. ‘’In die lockdown had ik helemaal geen zin, dus ik kom even lekker Aken bezoeken’’, vertelt voorbijganger Tim.

Niet iedereen op de kerstmarkt is er vanwege de lockdown in Nederland. Zo is het in landen als Duitsland en Frankrijk mogelijk om al snel je boosterprik te krijgen. Ook in Aken kan je zonder afspraak een boosterprik krijgen en dit is vooral aantrekkelijk voor mensen die op vakantie willen gaan. ‘’Ik ben hier voor mijn boosterprik en daarna leek het ons leuk om de kerstmarkt te bezoeken.’’, vertelt Joris.

Voor de eigenaren van de kerstkraampjes komt de lockdown wel goed van pas voor de zaken. Zo vertelt Mickey, eigenaar van het kraampje, dat het dit jaar drukker is dan het jaar ervoor: ‘’De Nederlanders zijn wat mij betreft welkom hoor.’’

Vele Nederlanders zien het gewoon als een leuk uitstapje, aangezien Aken net over de grens ligt. Het is nog maar de vraag of dit nog lang mogelijk is.

.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.