Jenny: “Muziek zorgt ervoor dat ik helemaal in mijn eigen wereld kan zitten”

Jenny: “Muziek zorgt ervoor dat ik helemaal in mijn eigen wereld kan zitten”

Foto: Shutterstock

UTRECHT- In de laatste kerst uitzending van UPD8 nieuws komt de 20- jarige Jenny kerstmuziek spelen. Jenny komt uit Spijkenisse en studeert leisurement en eventmanagement op de hogeschool InHolland. Sinds ze 7 jaar is speelt ze al gitaar en bespeelt nu ook ukelele. Ook zingt ze daarbij vanaf haard 10de.

In de uitzending van deze week komt ze meer vertellen over haar liefde voor muziek. Onze presentatrice Lotte van Gale vraagt haar hiernaar. Wat zijn je drijfveren om muziek te maken? Jenny vertelde: “Muziek zorgt ervoor dat ik helemaal in mijn eigen wereld kan zitten en ik word er erg ontspannen van. Wel heb ik vaak last van faalangst, dat zorgt ervoor dat ik vaak zenuwachtig ben voordat ik op het podium moet.”

Ook vraagt Lotte naar hoe zei het nu ervaart nu alles weer op slot zit en we in lockdown gaan tot half januari. Ze vraagt aan Jenny: “Ben je ondanks de lockdown nu meer of minder muziek aan het maken. Waarop Jenny vertelt: “Ik zing en maak nog even veel muziek als altijd. Ik zing nu zelfs meer, omdat ik meer tijd over heb alleen kan ik nergens naar toe.”

Voor corona speelde Jenny gitaar voor de CKC (cultureel kerst café) op haar oude middelbare school. Dit deed ze altijd met veel plezier. Nu mag ze als begin, midden en slot act zijn voor onze kerstuitzending. Ze speelde onder andere een nummer van Céline Dion na het mooie interview met de spreker namens UNICEF. Ook bracht ze het kerstgevoel de studio in met een nummer van Micheal Bublé. Om de uitzending compleet te maken speelde ze aan het einde Felis Navidad. Ondanks de moeilijke tijd waar we wederom in zitten, is het extra belangrijk om stil te staan bij de kerstgedachten en lief voor elkaar te zijn.

Over de auteur

eleanore Kraak

Welkom op mijn website! Mijn naam is Eleanore Kraak. Ik ben 20 jaar en kom uit Heemstede. Ik zit op de Hogeschool Utrecht en zit momenteel in het tweede jaar van de studie journalistiek. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in onderwerpen actuele mistanden in de maatschappij in de breedste vorm van het woord. Dat is dan ook wat u voornamelijk op mijn website gaat lezen. Ik interview mensen zoals ervaringsdeskundigen en experts over hun bevindingen. Ik vind het leuk om me te buigen over grote onderwerpen en me daarin te verdiepen, kennis te verbreden en deze kennis met u te delen. Ik hoop doormiddel van deze website en de interviews anderen hun kennis te verbreden over maatschappelijke onderwerpen en daarmee wellicht mensen te inspireren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.