De nachtclubs in België heropenen: ‘En dat is hoogtijd’

De nachtclubs in België heropenen: ‘En dat is hoogtijd’

Grand Cafe Capital

[ANTWERPEN] Het is zover, het heropenen van de nachtclubs, iets waar jongeren al zo lang naar hunkeren. Op 18 februari zullen de deuren opengaan en kan er weer gedanst worden. In Nederland zal dit nog gepaard gaan met een eindtijd van 01:00 uur. In België gaan de clubs open zonder een eindtijd:,,En dat is hoogtijd’’, aldus Carlos Michielsen van Grand Cafe Capital in Antwerpen.

Door Siem van Eck

,,Het is lang geleden dat we gewerkt hebben, we zitten al sinds november dicht.’’ België kondigde op 11 februari een ‘lichtere lente’ aan. Dat betekent dat het land van code rood op de coronabarometer, naar code oranje zal gaan. De coronabarometer is te vergelijken met de Nederlandse routekaart, dat op basis van besmetting en ziekenhuisopnames verschillende maatregelen in werking zet. Code oranje betekent onder andere dat mondmaskers voor kinderen niet meer verplicht zijn en ook de horeca en nachtclubs open mogen blijven zonder verplichte sluitingstijden.

Viroloog Marc van Ranst van de Universiteit van Leuven ziet het openen van de nachtclubs zitten: ,,De cijfers zijn laag genoeg en deze sector is ook het grootste gedeelte van de afgelopen twee jaar dicht geweest. Dus in deze branche was het ook een waar slagveld.’’ De clubs heropenen wel onder de voorwaarde van de juiste ventilatie en er zal ook gecontroleerd worden op de coronacheck app.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.