‘Hybride werken zal de toekomst hebben’

‘Hybride werken zal de toekomst hebben’

Lege kantoorpanden en eindeloze Zoom-vergaderingen zijn grotendeels verleden tijd. In de persconferentie van dinsdag 15 februari lieten minister-president Mark Rutte en minister Ernst Kuipers namelijk weten dat er per direct een einde komt aan het thuiswerkadvies. Een halve werkweek op kantoor is het nieuwe normaal.

De Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN), waarbij ruim 750 individuele ondernemingen, non-profit organisaties en bedrijfstakken zijn aangesloten, is blij met de versoepeling. Ze hebben de afgelopen maanden namelijk gemerkt dat veel mensen het erg zwaar hadden met het thuiswerken. “Het is heel vermoeiend om alleen maar thuis te werken en je collega’s via een beeldscherm te zien”, vertelt Eefje Bruls, beleidsadviseur AWVN.

Jacqueline Groenewoud-Hoffland werkt als secretaresse bij een advocatenkantoor op de Zuidas in Amsterdam. Ook zij vindt het fijn dat het grote, lege gebouw waar ze werkt binnenkort weer gevuld zal zijn met collega’s. “Die derde lockdown in december vond ik erg zwaar”, zegt Groenewoud-Hoffland. “Het thuiswerken lukte gewoon niet goed meer. Daarom heb ik er toen bewust voor gekozen om toch een aantal dagen per week naar kantoor te gaan.”

Ondanks dat mensen het werken op kantoor gemist hebben, denkt de AWVN wel dat hybride werken de toekomst is. “Aan de ene kant is thuiswerken prettig, omdat je je privésituatie erop kunt afstemmen. Aan de andere kant zijn er werkzaamheden die je toch beter op kantoor kunt doen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.