Nederlandse invasie in Duitsland vanwege benzine: ‘ prijs blijft naar verwachting stijgen’

Nederlandse invasie in Duitsland vanwege benzine: ‘ prijs blijft naar verwachting stijgen’

Doordat steeds meer mensen erachter komen dat bij onze oosterburen tanken voordeliger is dan bij onze eigen pompen is er sprake van leegloop bij de Nederlandse tankstations. De prijzen van benzine in Nederland en Duitsland verschillen aanzienlijk. Dit komt doordat er in Nederland meer accijnzen en belastingen worden geheven. De gemiddelde prijs van een liter Euro95 benzine in Nederland is €2.03. In Duitsland ligt de prijs voor deze brandstof een stuk lager, je betaalt namelijk €1.75. Dat is een verschil van 28 cent.

Wanneer is het nou voordelig om in Duitsland te gaan tanken? Woon je bijvoorbeeld in Arnhem dan bespaar je ongeveer acht euro. De kanttekening is dat je daar een uurtje van je tijd aan kwijt bent. Woon je iets verder weg, bijvoorbeeld in Apeldoorn dan bespaar je ruim drie euro met een investering van anderhalf uur. Mocht je op meer dan 60 kilometer of één uur enkele reistijd van de grens wonen, dan kun je beter in Nederland tanken.

Herbert Rabl woordvoerder van de Tankstellen interessenverband, de organisatie die tankstations in Duitsland vertegenwoordigen, geeft aan dat de spanningen in Oekraïne en Rusland bij kunnen dragen aan een nog hogere prijs voor brandstoffen. Verder voegt Rabl toe: “De toekomst van de brandstofprijzen is onzeker, maar zal naar verwachting blijven stijgen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.