Steeds meer steden klagen over overlast door flitsbezorgers

Steeds meer steden klagen over overlast door flitsbezorgers

Even snel wat chips en drinken halen als de supermarkten al gesloten zijn of met slecht weer de deur niet uit willen: Flitsbezorgers zijn voor veel Nederlanders de oplossing. In Nederland zijn Flink, Gorillas en Getir op dit moment de meest voorkomende én de snelste flitsbezorgers die vooral populair zijn onder mensen tussen de 18 en 34.

De bezorgdiensten beloven binnen tien tot twintig minuten je boodschappen thuis te bezorgen en zijn daardoor in Nederland erg geliefd. Ondanks deze populariteit zijn er de laatste tijd toch veel Nederlanders die klachten hebben over de bezorgdiensten. Redenen hiervoor zijn de “darkstores” die de bedrijven in grote steden hebben en de overlast die het personeel aan omwonenden bezorgt. Ook zijn er verschillende klachten over geluidsoverlast op het moment dat de producten bij de klant worden afgeleverd. Steeds meer steden besluiten hierdoor om minder ruimte te geven aan de flitsbezorgers.

Verschillende steden, waaronder: Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Groningen, nemen al maatregelen om de overlast te voorkomen. Andere steden doen nog onderzoek naar de overlast en zoeken naar alternatieven. Enschede is één van deze steden.

Hoe erg is deze overlast? En hoe ziet bijvoorbeeld de gemeente Enschede de komst van deze bezorgdiensten?

Isa Bos ging in gesprek met omwonenden van de Flink winkel in Utrecht en reisde naar Enschede om in gesprek te gaan met de gemeente.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *