Festen: een actuele boodschap op de planken

Festen: een actuele boodschap op de planken

Bron: Bos Theaterproducties

Cabaret in combinatie met een serieuze, actuele boodschap in één voorstelling: ‘Festen’. Woensdagavond vond de première plaats in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag. De boodschap sluit aan op de recente incidenten die te maken hebben met seksueel misbruik.

Festen is een Deense drama/comedy film uit 1998 die gaat over incest. Geschreven door Thomas Vinterberg. De film speelt zich vanaf deze week af op de planken in de Nederlandse theaters en is geproduceerd door Bos Theaterproducties. Het script is geschreven door Peter Heerschop.

Heerschop is naast de scriptschrijver ook acteur in de productie. De andere acteurs zijn: Vigo Waas, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, André Dongelmans, Stephanie Louwrier, Vincent Croiset, Maartje van de Wetering en Han Römer.

Tijdens de voorstelling wordt er hard gelachen door het publiek, maar er worden daarnaast ook traantjes gelaten. Het is een heftig verhaal met een duidelijke boodschap, afgewisseld met humoristische scenes. Voor meerder bezoekers is de boodschap duidelijk; Maak problemen (in dit geval seksueel misbruik) bespreekbaar en lach het niet weg. Praat over je gevoel.

Naast veel positieve reacties over het acteerwerk en het overbrengen van de boodschap zijn er ook wat kritiek puntjes. Sommige bezoekers vonden het niet gepast dat er te veel grappen werden gemaakt over de heftige onderwerpen.

Festen is vanaf deze week tot begin juli door heel Nederland te zien.

Over de auteur

Joep Kok

Ik vertel en luister graag naar verhalen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.