We vergeten bijna dat de verkiezingen eraan komen

We vergeten bijna dat de verkiezingen eraan komen

Door de oorlog in Oekraïne vergeten we bijna dat we 14, 15 en 16 maart naar de stembus mogen want dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Belangrijke thema’s zijn dit jaar de woningcrisis, stikstofcrisis en de afname van de koopkracht. En door de oorlog in het oosten van Europa is het thema veiligheid misschien wel extra belangrijk.

In de gemeente Den Helder gebeurt nog iets opvallends. De 20-jarige Joris Schutte staat namens de lokale partij Beter voor Den Helder op de kieslijst. ‘Ik vind het belangrijk dat jongeren weten dat er in de gemeente naar ze geluisterd wordt. De gemeente is de afgelopen jaren voor jongeren daadwerkelijk verbeterd. Bijvoorbeeld het uitgaansgebied dat is verplaatst naar een veel veiligere en betere omgeving. Ook zijn delen van de binnenstad opgeknapt en veiliger gemaakt. Dat maakt het woonplezier in Den Helder echt een stuk beter’’ zegt Schutte.

Zijn plannen voor Den Helder lopen uiteen. Van de bevordering van de energietransitie tot het verbreden van activiteiten aan de kust. Schutte: ‘’Ik hoor van veel jongeren dat ze niet lang in Den Helder willen wonen. We moeten het aantrekkelijk maken voor jonge mensen om hier te blijven. Dat gaat niet in één jaar, maar je kunt er wel snel stappen in maken’’.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.