‘Je kunt consent tijdens de seks hartstikke sexy maken’

‘Je kunt consent tijdens de seks hartstikke sexy maken’

“Is het oké als ik je hier aanraak?” Toestemming vragen tijdens de seks is een veelbesproken onderwerp. De één vindt het sfeerbederf en de ander wordt er juist extra opgewonden van. Zo ook Eva de Visser, oprichter van erotisch luisterverhalenplatform Rouze. “Wij proberen te laten zien dat het juist super sexy is om tijdens de seks met elkaar in gesprek te blijven”, vertelt De Visser.

Foto: Brett Jordan via Pexels

Rouze bracht onlangs twee nieuwe luisterverhalen uit waarin consent in de slaapkamer centraal staat. De verhalen zijn ingesproken door presentator Geraldine Kemper en kunsthistoricus Cathelijne Blok. Hiermee hoopt het platform ‘de sexy kant van toestemming’ te laten horen. “Ik vind dat wij daar een verantwoordelijkheid voor dragen”, aldus De Visser.

Marije Boomsma is openlijk feminist en spreekt zich met enige regelmaat uit over dit thema. Zo liep ze tijdens de Women’s March mee met Amnesty Nederland en deelde ze een tijd geleden haar eigen ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Op Instagram schrijft ze aan bijna 4000 volgers; “Assault is not something that happens rarely or to the ‘weak ones’. No one’s asking for it. Ever.” Juist daarom vindt Boomsma het zo belangrijk om te blijven praten over consent. “Het voorkomt dat iemand voor het leven getekend wordt.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *