“Hij zou me begraven en mijn planten afpakken”

“Hij zou me begraven en mijn planten afpakken”

Uitgaan. Voor jongeren betekent dat vaak veel alcohol en feesten. Maar ook geweld is onderdeel van het stappen. En dat geweld zou alleen maar toenemen volgens Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad. In hoeverre voelen mensen zich nog safe tijdens het uitgaan?

Tekst: Boris van Leeuwen
Foto: Unsplashed.com/Antoine.J

Morris Schut is DJ en event planner. Hij geeft aan dat uitgaan over het algemeen wel veilig lijkt te zijn. “Er zijn genoeg mensen die zorgen dat alles veilig is. Toch is uitgaan een moment waarop mensen samenkomen om zichzelf te verliezen. Er wordt drank en drugs gebruikt waardoor grenzen vervagen. Mensen gaan dingen doen waar ze niet over hebben nagedacht.”

Ook komt hij zelf wel eens in dreigende situaties terecht. “Ik zie gevechten wel voorkomen. Ik ben zelf laatst nog op straat bedreigd. Ik had gewoon een gesprek over mijn nieuwe planten. Toen dacht iemand dat ik het over wiet had ofzo. Hij zou me begraven en mijn planten afpakken.”

Uitgaande jongeren zelf zeggen dat ze zich ook veilig voelen. Maar vrouwen vertellen wel dat dit alleen het geval is als ze in een groep zijn. “Als ik in mijn eentje na het uitgaan over straat loop, voel ik mij niet echt veilig.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *