Geen toeristen meer in coffeeshops: “Ik vind dit een heel slecht idee van Halsema”

Geen toeristen meer in coffeeshops: “Ik vind dit een heel slecht idee van Halsema”

Toeristen die een jointje aansteken. Dat zal in de toekomst minder vaak voorkomen in Amsterdam. Tenminste, als het aan Burgemeester Halsema en de driehoek ligt. Want dit zou voor te veel drugsoverlast zorgen. Maar wat merken de Amsterdammers daar zelf van?

Tekst: Boris van Leeuwen
Foto: Unsplash

Robert woont op de Haarlemmerdijk. Hij vindt het plan “Onzin”. “De dronken toeristen zorgen juist voor overlast. Elke dag van de week is er wel herrie voor de deur omdat mensen zijn uitgegaan. Zelfs dronken studenten zijn erger dan blowende toeristen.” Het plan zou ook straatdealers tegen moeten gaan. “Dingen verbieden lijkt mij dan niet de oplossing. Dit ga juist voor meer straatdealers zorgen.”

Ook de schoenmaker in het centrum van Amsterdam ziet het niet zitten. “Ik vind dit een heel slecht idee van Halsema. Weer die betutteling van de stad. Amsterdam is zo geen Amsterdam meer.”

Peter Kaddu is manager bij Coffeeshop Relax, gevestigd in de binnenstad. Hij ziet ook geen voordelen aan het idee van Halsema. “Het voelt weer een beetje als ondernemertje pesten. We hebben het al zwaar gehad afgelopen twee jaar. Dit zal ook onze omzet weer beïnvloeden. En het gaat echt niet helpen tegen overlast of straatdeals.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *