De reus van het oerwoud

De reus van het oerwoud

Olifantenverzorger Egbert en ranger Siem

Op heel de wereld leven er drie verschillende olifantensoorten: de bosolifant, Afrikaanse olifant en Aziatische olifant. De Aziatische olifant is kleiner dan zijn neef in Afrika en groter dan zijn neefje de bosolifant. De Aziatische leeft in de natte tropische bossen en graslanden van Zuidoost-Azië. Zijn oortjes zijn klein, maar het mannetje weegt wel 3500 kilo! Het bijzondere dier kun je ook in Europa zien, namelijk in de dierentuin.

 Door Siem van Eck

De olifant is te herkennen aan zijn slurf, het is een combinatie van de bovenlip en de neus van de olifant. Het kost een olifant heel veel moeite om goed met zijn slurf om te gaan. Als hij het ding eenmaal onder controle heeft, kan hij er veel kracht mee uitoefenen, er voedsel mee oprapen of er water mee drinken. De olifant eet heel veel op een dag, zo’n 150 borden groenten!

Ranger Siem ging op pad in dierentuin het Dierenrijk op zoek naar de olifant. Hij proeft olifantenkoek, rijdt door de wildernis en zet zijn tent op om te slapen tussen de wilde dieren. Olifantenverzorger Egbert legt ons alles uit over dit bijzondere dier, bijvoorbeeld dat de olifant kussentjes onder zijn voeten heeft.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.