Hoe komt mijn boek in de boekenwinkel?

Hoe komt mijn boek in de boekenwinkel?

Foto door: Donner Bakker

Vroeger deden we het allemaal: verhalen bedenken. Van ridderverhalen tot aan spannende avonturen. Het kon allemaal niet gek genoeg. Maar helaas gebeurt er maar weinig met die verhalen, ook omdat het uitbrengen van een boek voor veel mensen nog grijs gebied is. Want hoe moet dit nou eigenlijk?

 Emmi Smid heeft als schrijver en illustrator al een vaker een boek uitgegeven. “Je begint altijd met het zoeken van een uitgever die goed bij jouw verhaal past. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je een kinderboek gaat aanbieden bij een uitgeverij zoals Atlas. Wanneer je een uitgeverij hebt gevonden waar jij je goed bij voelt, dan stuur je vervolgens een manuscript op. Dit is eigenlijk het beste stukje van jouw boek. Daarna is het een kwestie van wachten op bericht terug.”

Als jij een goed verhaal hebt bedacht en je wilt het graag uitbrengen dan moet je dat gewoon gaan doen. “Ik wil iedere beginnende schrijver meegeven dat je altijd bij jezelf moet blijven. Luister naar de feedback en leer ervan. Maar blijf ook altijd bij jezelf. Als je volledig achter je eigen werk staat dan komt het altijd wel goed.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.