Dag van de pedagogischmederwerker

Dag van de pedagogischmederwerker

Elk jaar op iedere 3e donderdag van september de Dag van de Pedagogisch Medewerker voorheen ook wel noemde men dat ‘Dag van de Leid(st)er en Gastouder. Deze dag is bedacht in 2002 door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang.

Deze dag is opgericht met als doel dat er meer waardering is voor alle pedagogisch medewerkers en gastouders die zich dagelijks willen inzetten voor kinderen uit diverse gezinnen en van verschillende leeftijden categorieën.
Ik heb gesproken met pedagogisch medewerker Lotte Verhoef (23). Zij is al 3 jaar werkzaam in deze sector en werkt bij een kinderdagverblijf in Oegstgeest. Zij vertelt me meer over het belang van de pedagogisch medewerkers en waarom en waarom zij vindt dat zo’n dag belangrijk is. Ook waarom deze specifieke sector extra onder de aandacht moet komen.

Ook heb ik gesproken met Miriam Kort. Zij is senior communicatieadviseur van het FCB Kinderopvang. Ze vertelt me meer over de campagne van Kinderopvang Dankzij en Kinderopvang FCB Werkt! Ze zijn speciaal voor de dag van pedagogisch medewerker een campagne begonnen om mensen enthousiast te maken voor het beroep. Dit doen ze onder andere door activiteiten op de website te zetten die zijn ingestuurd door mensen uit het hele land.

Over de auteur

eleanore Kraak

Welkom op mijn website! Mijn naam is Eleanore Kraak. Ik ben 20 jaar en kom uit Heemstede. Ik zit op de Hogeschool Utrecht en zit momenteel in het tweede jaar van de studie journalistiek. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in onderwerpen actuele mistanden in de maatschappij in de breedste vorm van het woord. Dat is dan ook wat u voornamelijk op mijn website gaat lezen. Ik interview mensen zoals ervaringsdeskundigen en experts over hun bevindingen. Ik vind het leuk om me te buigen over grote onderwerpen en me daarin te verdiepen, kennis te verbreden en deze kennis met u te delen. Ik hoop doormiddel van deze website en de interviews anderen hun kennis te verbreden over maatschappelijke onderwerpen en daarmee wellicht mensen te inspireren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *