Medewerkers kinderopvang staken op Malieveld tegen werkdruk

Medewerkers kinderopvang staken op Malieveld tegen werkdruk

(Foto: Niels Baardemans) FNV Kinderopvang staking Malieveld

Onder leiding van de FNV heeft de kinderopvang op dinsdag 14 september voor de tweede keer dit jaar gestaakt op het Malieveld in Den Haag. Medewerkers van zo’n 660 locaties uit het hele land legden het werk neer. Ze het niet eens zijn met het cao-akkoord wat vakbond CNV heeft gesloten met werkgeversorganisaties BK en BMK.

In de nieuwe cao zou onvoldoende rekening zijn gehouden met de hoge werkdruk in de sector. Volgens verschillende demonstranten moeten werknemers, door het wegnemen van de groepshulp, te veel taken op zich nemen. Zo moeten zij boodschappen doen, schoonmaken, administratieve taken verrichten en daarnaast veel aandacht besteden aan de kinderen. Dat is volgens hen niet mogelijk.

Op 8 juli dit jaar werd er ook al gestaakt in de kinderopvang. Toen is er niks veranderd aan de werkdruk. Debbie van Leiden, bestuurder van FNV Kinderopvang vertelt dat wanneer er nu weer niks veranderd in de cao er grote acties volgen.

De werknemers zijn vooral boos op hun werkgevers. Zij kunnen namelijk afspraken maken met hun werknemers over roosters en beschikbaarheid.

In het item vertelt Debbie van Leiden meer over wat er precies veranderd moet worden en hoe het er nu voorstaat met de cao-onderhandelingen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.