Shell overweegt vaccinatieplicht

Shell overweegt vaccinatieplicht

Man refueling his car at the gas station wearing a facemask during the COVID-19 pandemic

Shell overweegt om een vaccinatieplicht in te voeren, dat meldde NU.nl met als bron een interne memo. Deze overweging zou kunnen leiden tot thuiswerken voor niet gevaccineerde of zelfs ontslag van het niet gevaccineerde personeel. Maar, er zijn ook andere opties voorbijgekomen. Eén van die opties is een bonus voor iedereen die wél een vaccinatie neemt. Juridisch gezien mag dit. Dit is dan wel aan de bedrijven zelf.

Meerdere bedrijven waren Shell al voor, waaronder Google, Facebook en LeasePlan. Frankrijk heeft zelfs de wet aangepast waardoor al het personeel verplicht gevaccineerd moet zijn. Ook zijn er veel andere bedrijven die net als Shell een vaccinatieplicht aan het overwegen zijn. Maar mag dit wel in Nederland? Het gaat namelijk tegen een aantal grondrechten in. En die zijn niet zo makkelijk te veranderen.

13 september kwam Shell al met een nieuw bericht. Het plan om een vaccinatieplicht in te stellen is voor dit bedrijf alweer buiten de deur. Toch blijven veel andere bedrijven twijfelen over de vaccinatieplicht. Pascal Besselink, jurist arbeidsrecht, zet alle feiten over de mogelijkheid van een vaccinatieplicht op een rijtje.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.