Nachtclubs bereiden zich voor op heropening

Nachtclubs bereiden zich voor op heropening

(Foto: pixabay)

Veel nachtclubs in Nederland zijn al druk bezig met de voorbereidingen om zaterdag 25 september weer open te kunnen gaan. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge bekend in hun persconferentie van 14 september. Het meeste wat veel clubeigenaren dwars zit, is dat ze om 00:00 uur hun deuren moeten sluiten.

Dat komt omdat zij noodgedwongen in de coronacrisis met veel andere zaken bezig zijn geweest, om hun hoofd boven water te kunnen houden. Door de sluitingstijd om middernacht moeten veel nachtclubs nu gaan puzzelen met de programmering. Vaak hebben zij in de vooravond al wat gepland staan. Dat moet nu verplaatst worden of soms zelfs gecanceld.

Veel horecabazen zijn het niet eens met het beleid. En dan met name de sluitingstijd. Dat komt mede door weinig tot geen toelichting vanuit Den Haag. Ook Coen Berends, woordvoerder van het RIVM kan geen toelichting geven: “De opening van de nachthoreca is een beleidsbeslissing. Ik verwacht niet dat wij er vanuit het RIVM er veel over kunnen zeggen.”

Als reactie op het beleid plannen nachtclubs nu massaal de middagen en avonden vol met feesten. Er wordt verwacht dat het gewoon zoals eerst zal zijn, alleen nu is het ‘vroeg pieken’.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.