Duitsland gaat naar de stembussen

Duitsland gaat naar de stembussen

Foto: pixabay

Op 26 september 2021 gaat Duitsland naar de stembus. Angela Merkel doet niet meer mee aan de verkiezingen. Daardoor krijgt Duitsland na 16 jaar een nieuwe bondskanselier. Drie kandidaten maken kans op de overwinning: huidig deelstaatpremier van Noordrijn-Westfalen Armin Laschet van de CDU/CSU, minister van Financiƫn Olaf Scholz van SPD en Annalena Baerbock van De Groenen, die nu partijvoorzitter van die partijd is.

Laschet werd lang gezien als de grootste kanshebber op de overwinning. Als premier van de deelstaat met de meeste inwoners heeft hij laten zien dat hij kan besturen en compromissen kan sluiten met uiteenlopende partijen. Toch staat Laschet er nog niet heel goed voor in de peilingen en gaat Scholz juist heel goed in de peilingen

Margriet Brandsma was tussen 1994 en 2010 correspondent in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk bij de NOS en volgde jarenlang de politiek in Duitsland. Zij vertelt over de belangrijke punten deze verkiezingen. Ook geeft ze haar visie op waarom er in Nederland zo weinig nieuws is over de Duitse verkiezingen.

Carola woont in Nederland, maar komt uit Duitsland. Zij weet hoe de stemming is onder het Duitse volk deze verkiezingen. Zij denkt vooral dat het klimaat een groot onderwerp is tijdens deze verkiezingen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *