Oplossing arbeidskrapte IT-sector: geef meer kansen

Oplossing arbeidskrapte IT-sector: geef meer kansen

De arbeidskrapte in de IT-sector blijft toenemen. Dit bleek uit een rapport van ABN-AMRO die in september 2021 is verschenen. Hierin bleek dat het aantal onvervulbare vacatures in deze sector is gestegen naar 17%. De behoefte aan IT-personeel blijft toenemen. Sjoerd Hauptmeijer, CEO van The Young Digitals, denkt hiervoor een oplossing te hebben gevonden.

Mogelijke oplossing

Volgens Hauptmeijer kunnen praktijkgerichte trainingsprogramma’s gericht op vaardigheden en werkervaring ervoor zorgen dat het arbeidstekort minder wordt in de IT-sector. Hierdoor wordt de IT-sector toegankelijker gemaakt. Niet alleen jongeren die een universitaire opleiding hebben afgerond, maar ook jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen op deze manier de openstaande vacatures vervullen.

Snelle IT-ontwikkeling

De IT-sector verandert constant. “De snelheid waarmee de IT-ontwikkelingen zich voor doen, is veel sneller dan de opleidingen bij kunnen houden”, zegt Hauptmeijer. Praktische trainingsprogramma’s zijn volgens hem belangrijk omdat er verder geen alternatief is, veel mbo- of hbo-scholen lopen achter als het gaat om technologische ontwikkelingen. “In de best case scenario studeren jongeren met een vastgestelde kennis van 6 jaar geleden af”, in de tussentijd is de leerstof alweer verouderd. “Dat is mijn kritiek op het regulier onderwijs, zij leiden uiteindelijk studenten niet op voor het vakgebied waar ze in willen werken. Omdat als zij een opleiding hebben gedaan en een baan zoeken, zij niet geëquipeerd zijn om aan de slag te gaan. Dan moeten zij eigenlijk het vak opnieuw leren”, vertelt Hauptmeijer. “Elke 10 weken kunnen wij het curriculum van onze trainingen zelf aanpassen”, hierdoor blijft de leerstof actueel.

Praktisch trainingsprogramma

Om meer inzicht te krijgen over het praktische IT-programma is het handig om te kijken wat het inhoudt. De trainingen van The Young Digitals zijn voornamelijk bedoeld voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze afstand kan door verschillende aspecten zijn ontstaan, zoals psychologische of financiële problemen. “Niet iedereen is gemaakt om 4 jaar lang in de schoolbanken te zitten”, zegt Hauptmeijer. Daarom biedt zijn sociale onderneming een programma van anderhalf jaar aan om jongeren op te leiden tot online marketeer. De onderdelen kennis en loondienst worden in deze 18 maanden behandeld. De eerste 10 maanden worden gebruikt om de basisvaardigheden van digitale marketing te leren. En in de tweede fase komen de jongeren bij de onderneming in loondienst en mogen zij onder begeleiding van professionals werken voor opdrachtgevers, op het gebeid van digitale marketing. “De mensen die de eerste maanden hun best doen, die willen we graag een kans bieden op een waardevolle werkervaring”, geeft Hauptmeijer aan. Door deze kennis en werkervaring hebben de jongeren een grotere kans op een baan.

Opleidingen meer aandacht bieden aan IT

Hoe is het mogelijk dat er nog steeds een tekort is op de arbeidsmarkt in de IT-sector? “Je merkt dat de juiste kandidaten heel moeilijk te vinden zijn”, zegt Sieuwert van Otterlo, directeur van ICT Institute. “Iedereen heeft al een baan en dan zou je tegen elkaar op moeten bieden als bedrijf, hierdoor worden mensen heen en weer geschoven en dat is niet de bedoeling”. Van Otterlo vindt ook dat het reguliere onderwijs meer tijd moet besteden aan de technologische ontwikkelingen, “De niet IT-opleidingen moeten meer aandacht aan digitale vaardigheden bieden, niet iedereen hoeft IT te studeren maar het zou wel fijn zijn als bijvoorbeeld mensen die scheikunde studeren kunnen programmeren”. Volgens hem is het mogelijk om in een paar maanden te leren programmeren, om vervolgens een IT-functie te doen. Maar toch blijft de arbeidsmarkt krap in de IT-sector, “Het IT-tekort blijft, je ziet dat er zoveel behoefte is aan personeel”.

Onbenut talent

Het personeelstekort kan ook op een andere manier aangepakt worden volgens Hauptmeijer. “Bedrijven hebben de vijver waar ze in willen vissen veelte klein gemaakt door alleen mensen met een diploma de kans te geven, kijk nou iets verder en maak gebruik van het digitale talent van deze generatie”, geeft hij aan. Een diploma zegt volgens hem weinig in deze sector, “Technologie ontwikkelt zo snel dat diploma dat niet bij kan houden”. Volgens Hauptmeijer zitten er genoeg digitale talenten in deze generatie die bereid zijn om een IT-functie te vervullen. Op deze manier zou het arbeidstekort in deze sector worden verminderd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *