Het nationale podium voor voeding: The Dutch Food Week

Het nationale podium voor voeding: The Dutch Food Week

Fruitmandje

UTRECHT – “Als je bedenkt dat er maar voor 11 weken voedselvoorraad is in de wereld, dan hoeft er maar iets te gebeuren of er is een hongersnood”, aldus Teus van der Wind (54). Teus is een melkveehouder van 165 koeien met zijn broer Jan op een boerderij in Woudenberg. Hij is aangesloten bij de organisatie Agractie, die in actie komt voor boeren door boeren. Komende week zal Agractie in samenwerking met de Dutch Food Week een ‘Boer en Burger Brunch’ organiseren, om zo burgers en boeren dichterbij elkaar te brengen. Zaterdag 19 oktober begint de nationale Dutch Food Week. Deze week staat in het teken van productieprocessen, CO2-voetafdrukken per maaltijd, duurzaamheid en gezondheid, aldus de Dutch Food Week.  

 “’Wat eten we?’ is een thema deze week om meer aandacht te eisen voor wat je daadwerkelijk op je bord hebt liggen”, zegt Bert van Wanrooij, aanvoerder van het Dutch Food Week team. Volgens Teus van Der Wind is het belangrijk dat men weet wat zij eten: “het is belangrijk dat mensen voelen wat er op het boerenerf gebeurt als er allerlei regelingen over ons uitgestort worden.”  

 Om burgers betrokken te houden organiseert de Dutch Food Week door het hele land verschillende evenementen. Kinderen kunnen mee op ‘foodcamp’, waar zij gaan oogsten en koken met een boer. Voor de oudere doelgroep worden er congressen gehouden waar lezingen worden gegeven over voeding en duurzaamheid. “Wij gebruiken Instagram om evenementen te promoten naar de iets jongere doelgroep, maar Facebook om juist een oudere doelgroep aan te spreken.

.

Over de auteur

Luna Mathijse

Mijn naam is Luna Mathijse en ik ben journalist in opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *