Verbonden generaties in de Black achievement month op zoek naar identiteit

Verbonden generaties in de Black achievement month op zoek naar identiteit

De black achievement month is afgelopen vrijdag weer van start gegaan. Deze maand is zes jaar geleden tot leven geroepen door het kenniscentrum NINsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfgoed) en heeft als doel het belichten van makers en talenten met Afrikaanse roots. Het programma zal tot en met 1 november lopen en bevat theater, dans, muziek, debat en film. 

 

Het thema dit jaar is verbonden generaties. Urwin Vyent, directeur van NINsee vertelt dat het belangrijk is om de prestaties en talenten van zwarte makers naar het publiek te presenteren omdat het bijdraagt aan een inclusievere samenleving. Ook vertelt hij dat er wel vooruitgang is geboekt op het gebied van zwart bewustzijn de afgelopen 10 jaar. Vyent heeft lange tijd gezocht naar zijn eigen identiteit en heeft zich decennialang ingezet voor de zwarte gemeenschap in Nederland.  

 

Ook choreograaf en storyteller, Samwel Japhet, is op zoek naar zijn identiteit. In deze maand presenteert hij zijn dansstuk ‘Wakati: A moment’. ‘Ik ben momenteel in een proces, op zoek naar wie ik ben en dat proces zal nog lang duren voordat ik daarachter ben gekomen.’  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.