Geweld richting scheidsrechters nog steeds een probleem

Geweld richting scheidsrechters nog steeds een probleem

Beeld: Pixabay

UTRECHT – Geweld richting scheidsrechters komt nog steeds voor in amateurvoetbalwedstrijden. Fysiek geweld leidt soms zelfs ertoe dat scheidsrechters met lichte of zware verwondingen naar het ziekenhuis moeten. Afgelopen weekend kwam een scheidsrechter in een wedstrijd van VV Katwijk en RCL tussen beide spelersgroepen om een opstootje te sussen. Hierbij ontving hij rake klappen en liep een hersenschudding op.

Incidenten als dit worden vaak wel bij de KNVB gemeld, maar toch is het probleem al jaren aan de gang. KNVB probeert het probleem op te lossen door clubs waar er vaker geweld richting een scheidsrechter plaatsvindt goed in de gaten te houden en spelers die het doen krijgen hoge schorsingen.

Verhalen

Peter Stolk is al jaren scheidsrechter in het amateurvoetbal. Hij kreeg gelukkig nog nooit te maken met fysiek geweld richting hem, maar kent het probleem wel. Ook hij hoort vaker verhalen van collega’s die lastig zijn gevallen door spelers of supporters. We praten met hem hoe dit is voor een scheidsrechter en wat volgens hem de straffen zouden moeten zijn.

Marcel van Schalkwijk leidt scheidsrechters op en praat met ons over welke invloed dit fysieke geweld heeft op scheidsrechters in opleiding. Is het nog wel leuk en veilig om scheidsrechter te zijn?

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.