Luc (21) gaat met zijn voetbal bus het land door om sport en gaming te combineren

Luc (21) gaat met zijn voetbal bus het land door om sport en gaming te combineren

Beeld: Jar Moluk

MIJDRECHT – Is het spelen van een potje FIFA22 nou wel of geen sport? De 21-jarige Luc van Dijk ligt een beetje in dubio: ”Lichamelijk is het zeker geen sport, maar mentaal is het aan de andere kant zeker wél een sport. Je bent heel erg beïnvloedbaar door je tegenstander en je moet je eigen kwaliteiten laten zien onder druk.” Een ding is zeker. FIFA kan je wel héél goed combineren met de echte voetbalsport. En dat gaat Luc doen. Hij gaat binnenkort met een grote bus het land door om nieuwe originele voetbalcontent te maken.

In eerste instantie zou Luc dit jaar beginnen aan de opleiding Sportkunde op de Hogeschool van Amsterdam, maar na het een en ander te overwegen heeft hij toch besloten dat niet te gaan doen. Luc: ”Ik had geen zin meer om naar school te gaan, dus ik heb bij mezelf zitten denken; wat zou ik nou kunnen doen als baan later?” Al snel kwam Luc tot de conclusie om YouTube video’s te maken. Maar dit moest natuurlijk wel op een originele en strakke manier. ”Het idee om een bus om te bouwen tot gamestudio kwam al snel naar boven. Met die bus wil ik het land door en dan op locatie voetbalchallenges doen op het veld en dit combineren met gamechallenges in de studio.”

Samenwerken
Luc gaat het hele land door om samen met andere mensen de challenge aan te gaan. ”Doordat ik vorig jaar heb meegedaan aan de videolandserie The next E-talent: team Gullit heb ik veel connecties gemaakt met bekende E-sporters en influencers. Die waren erg enthousiast en zijn ook bereidt mee te werken. Met hen ga ik de challenge aan op het veld én in de studio”, vertelt Luc.

Kinderen
De doelgroep waarvoor Luc zijn content maakt zijn kinderen. Hij wil de video’s niet alleen voor hen maken maar ook met hen maken. Hij gaat met zijn bus langs bij zieke kinderen om samen met hen een mooie dag te beleven en dit vast te leggen op beeld. Hij gaat ook met die kinderen de voetbalchallenge aan en probeert hen een droomdag te bezorgen. ”Eigenlijk was dit al vanaf het begin het hoofddoel van dit project”, zegt Luc. Hij wil aan de kinderen die kijken iets terug doen en daarbij laten zien dat er een andere groep kinderen is die het veel minder hebben.

Het begin
De eerste video’s zijn al opgenomen en volgens Luc komen die binnenkort online. ”Ik doe dit niet allemaal in m’n eentje. Ik heb ook iemand die voor mij filmt en alles edit. Dit maakt het allemaal een stukje makkelijker.” Luc heeft er in ieder geval veel zin in: ”Ik kan binnenkort eindelijk beginnen aan dit project en mijn ambitie opvolgen.”

Luc was telefonisch live in de uitzending om te vertellen over zijn project

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *