Basketbal organisatie 3×3 geen tijd om stil te zitten sinds olympische spelen in Tokyo

Basketbal organisatie 3×3 geen tijd om stil te zitten sinds olympische spelen in Tokyo

3x3 toernooi jongens onder 18

Amsterdam-  De basketbal sport 3×3 was afgelopen zomer voor het eerst te zien tijdens de olympische spelen in Tokyo. Niet alleen dat was al een grote stap voor deze hiervoor onbekende streetsport, maar ook werd het Nederlandse mannenteam tijdens de spelen 5de. Sinds toen is deze draai op het normale 5 tegen 5 basketballen razend populair geworden. Wie deze drukte vooral heeft gemerkt is de basketbal organisatie 3 x 3. Zij zijn sinds 5 jaar een echt bedrijf dat nu in meer dan 15 gemeentes zaken regelt zoals: basketbal toernooien of nieuwe basketbal velden. Zelfs tijdens corona hebben zij hun best gedaan om verschillende evenementen te organiseren. En ook nu zijn ze weer met van alles bezig.

Zo zijn volgende week alweer meerdere evenementen geplant door heel Nederland. De eerste zijn op 23 oktober; drie verschillende toernooien met alle drie een ander doel. Zo is het ene toernooi onder de 18, een ander weer voor 35+ en de laatste voor echte profs.

Wat 3×3 ook doet is door heel Nederland jongeren opleiden tot zelfstandige organisatoren, leaders heten ze binnen deze organisatie. Vanaf 16 jaar en met een beetje basketbal ervaring kan je een cursus volgen tot leader. En dan deze cursus mag je dan zelf basketbaltoernooien gaan organiseren. Deze leaders zul je dan ook vaak tegenkomende tijdens de aankomende toernooien.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.