Krav Maga maakt vrouwen minder weerloos op straat

Krav Maga maakt vrouwen minder weerloos op straat

Krav Maga

Krav Maga maakt vrouwen minder weerloos op straat 

Door: Babette Coolen 

PAPENDRECHT – Straatintimidatie is en blijft een probleem. Verschillende gemeenten in Nederland voeren daar actief campagne tegen. Denk aan Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Veiligheid op straat voor vrouwen staat hierbij centraal. Iets wat voor meer veiligheid op straat zou kunnen zorgen, is de verdedigingssport Krav Maga. Laura van de Graaf zit in Papendrecht op deze sport, gegeven door Jeroen van Mierele. 

Krav Maga is een verdedigingssport waarbij je leert je te verweren tegen een aanval. Dit kan zijn met boksen en trappen. Van de Graaf is de sport gaan volgen omdat een vriendin het haar aanraadde. “Ik zat eerst op boksen, maar dat was ik een beetje zat. Toen een vriendin me over Krav Maga vertelde, leek het me erg leuk.” Dat was niet het enige motief voor Van de Graaf om de sport te volgen. “Soms voelde ik me als vrouw onveilig op straat. Krav Maga geeft me meer zekerheid.” 

Krav Maga-leraar Jeroen van Mierele vertelt waarom het belangrijk is dat vrouwen deze verdedigingssport volgen. “Helaas zijn vrouwen vaak het slachtoffer van geweld. Denk aan seksueel geweld, huiselijk geweld … Ga zo maar door. Krav Maga is een goed middel om je te verweren tegen dat geweld.” 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.