Acceptatie voor geld

Acceptatie voor geld

Rood: Homovrije-zones Groen: Waren ooit homovrije-zones, maar op dit moment niet meer

Sinds een paar maanden is Polen weer veel in het nieuws. Het gaat over de nieuwe wetten rondom de homovrije zones. Sinds 2019 zijn de anti-homo zones al een wel bekent fenomeen in Polen. Deze zones namen op een gegeven moment wel 1/3 van het land over.

Verschuild onder een beweging tegen pedofilie, gaat een grote groep LHBTI+ haters door Polen. Ook als er eindelijk een pride of staking voor LHBTI-rechten in Polen kan plaatsvinden komen hier veel tegenpartijen bij kijken. Verder is er ook bij elke pride politie nodig. De laatste maanden blijft het land nog erg in rep en roer en wordt de LHBTI+ gemeenschap nog gezien als een gevaarlijke ideologie.

De EU heeft al meerdere pogingen gedaan om de Poolse anti-homo gemeentes tegen te werken. Zo hebben ze de subsidies ingehouden, wat voor een korte tijd hielp, maar dit geld werd al snel gefundeerd door anti-LHBTI+ groepen. De hoeveelheid homovrije zones zijn sinds 2019 al een stuk minder geworden, maar de getallen hiervan kunnen ieder moment weer veranderen.

credits pride beelden: Matheus Santana

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.