Ismena viert nieuwste plaat tijdens lang uitgestelde album release party

Ismena viert nieuwste plaat tijdens lang uitgestelde album release party

Ismena tijdens optreden | Beeld: Sverre Kolman

De Utrechtse band Ismena viert vijf maanden later dan gedacht de uitgave van hun album ‘Until We Part’. Het album kwam op 11 december 2021 uit, maar vanwege de coronamaatregelen werd de release party keer op keer uitgesteld. Afgelopen zaterdag heeft de band bij dB’s Utrecht eindelijk voor publiek mogen optreden.

Afgelopen maanden heeft Ismena haar fans meerdere keren teleur moeten stellen. Tot twee keer toe moest de band het feest noodgedwongen annuleren vanwege de coronamaatregelen, maar driemaal is scheepsrecht. Afgelopen zaterdag is de uitgave van Until We Part in het bijzijn van publiek gevierd. ‘Het was ons eerste optreden voor publiek in twee jaar en wat hebben we het gemist. En het was ook nog eens uitverkocht!’, schrijft Ismena Goossens, zangeres van Ismena, op haar Instagram.

Corona
De coronamaatregelen hebben volgens Goossens aardig wat roet in het eten gegooid. Niet alleen de release party heeft vertraging opgelopen, maar ook het opnemen van videoclips voor een aantal nummers. Ismena: ‘We waren al best lang klaar met ons album, maar de pandemie en de bijbehorende restricties maakten het ons soms best lastig. Ook de release show is meerdere keren verzet. Gelukkig is er nu eindelijk wat van gekomen.’

Ismena
De band Ismena is aanvankelijk opgezet door de gelijknamige soloartieste en singer-songwriter Ismena Goossens. Intussen is Ismena uitgegroeid tot een vier koppige band. Al eerder brachten ze de EP’s Breathe Me en Heaven uit. Het specifieke genre van hun muziek omschrijft Ismena als volgt: melancholische dark indie muziek.
De inspiratie voor haar muziek haalt Goossens uit persoonlijke ervaringen. ‘Ik heb dan ook mezelf geïnspireerd om muziek te gaan maken.’ vertelt de zangeres.

De nieuwste plaat behandelt verschillende vormen van verlies, bijvoorbeeld de dood of het einde van relaties. Het onderwerp depressie komt ook vaak terug in haar nummers. ‘Ik ben muziek gaan maken als uitlaatklep. Ik heb het altijd al moeilijk gevonden om over mijn emoties te praten en muziek is de enige manier waarop ik op een voor mij makkelijke manier kan zeggen wat ik denk en voel,’ legt Goossens uit.

Groei
Ondanks de tegenslagen die de coronapandemie met zich meebracht, heeft Ismena door deze ‘’pauze’’ de tijd gehad om te kunnen groeien als band. De eerste EP’s werden al goed ontvangen, maar Until We Part zien ze als een stap vooruit. ‘Ik ben heel blij met hoe het album is geworden. Het voelt echt als een vooruitgang voor mij en de band. We hebben elkaar via dit album op muzikaal gebied goed leren kennen.’

Door de jaren heen is Goossens ook als soloartieste gegroeid: ‘Ik heb het gevoel dat ik heel veel ben gegroeid als muzikant in de afgelopen jaren. Eerst speelde ik altijd alleen en nu heb ik een band waar het goed mee werkt. Ik heb het gevoel dat mijn liedjes beter zijn geworden en dat ik mijn emoties beter kan verwerken in mijn muziek. Ik ben benieuwd wat de toekomst mij en de band verder gaat brengen.’

Bekijk hieronder het interview met Ismena Goossens en het verslag dat Sverre Kolman op de avond van de album release party heeft gedaan.

Over de auteur

Effie Bikker

Mijn naam is Effie Bikker. Ik ben geboren en getogen in een dorpje genaamd Sliedrecht en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Schrijven is mijn grote passie en dat kan je merken bij het lezen van mijn artikelen. Het is mijn droom om uiteindelijk muziekjournalist te worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *