Gemixte gevoelens bij horeca over verplichte Coronacheck-app

Gemixte gevoelens bij horeca over verplichte Coronacheck-app

Tivoli Vredenbrug | Beeld: Sverre Kolman

Per 25 september gaan de nieuwe corona maatregelen in: anderhalve meter afstand houden hoeft niet meer, meerdaagse festivals zijn weer toegestaan en mondkapjes zijn niet meer verplicht in het onderwijs. Ondanks de doorgaans positieve veranderingen, is er vanuit de evenementenbranche toch veel kritiek op de versoepelingen.

De keerzijde van de versoepelingen is het verplicht gebruiken van de Coronacheck-app. Deze laat zien of iemand gevaccineerd is, dan wel een negatieve testuitslag heeft van maximaal 24 uur oud. 

Charlotte Waskowskij, woordvoerster van Tivoli Vredenburg, sprak over gemixte gevoelens betreft de maatregelen. Zo vertelt ze blij te zijn met de mogelijkheid om meer gasten te kunnen ontvangen. Keerzijde is dat er door het gebruik maken van de Coronacheck-app meer personeel ingezet moet worden. Dit samen met de maximale capaciteit van 75 procent zorgt ervoor dat de huidige maatregelen niet optimaal zijn.

Wel verwacht ze dat de maatregelen voor verschillende bedrijven anders zullen vallen: ‘Wij zijn natuurlijk een groot bedrijf, maar ik kan me voorstellen dat het voor een klein koffiezaakje een stuk lastiger is om de pas te kunnen handhaven.’ 

Ook het stopzetten van de Coronasteun baart grote zorgen bij uitgaansgelegenheden. Restaurants en cafés lopen hierdoor een flink gedeelte van hun inkomsten mis en krijgen geen mogelijkheid om deze te compenseren door de beperkte capaciteit. 

Beluister hier het audiointerview met collega Sam Brinkman

Over de auteur

Sverre Kolman

Na het afronden van de Havo is Sverre Kolman in 2021 begonnen aan de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hier schrijft hij artikelen over de binnenstad van Utrecht.

1 reactie

  1. Valentijn Schoots

    natuurtalent

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *