Utrechts centrum een lunchcafé rijker: Kushiin opent nieuw filiaal

Utrechts centrum een lunchcafé rijker: Kushiin opent nieuw filiaal

Filiaalmanager Megan Hendrix (links) en eigenaar Abdi Kadar (rechts) in ‘Kushiin’ Utrecht

Het Nijmeegse horecabedrijf ‘Kushiin’ heeft maandag de deuren van haar nieuwe filiaal aan de Ridderschapsstraat geopend. De eigenaar Abdi Kadar ziet grote kansen voor zijn bedrijf in het centrum van Utrecht.

‘Kushiin’ is een lunchcafé ideaal voor starters en koffieliefhebbers. Het filiaal in Nijmegen heeft met haar eigen Oost-Afrikaanse koffiemerk al een zekere naamsbekendheid opgebouwd. Nu wil Abdi Kadar uitbreiden in het centrum van Utrecht. ‘De stad Utrecht trekt veel jonge mensen, die aansluiten op onze doelgroep’, motiveerde de eigenaar. ‘Ook blijkt uit onderzoek dat Utrechters echte koffiedrinkers zijn.’

Opvallend is dat ‘Kushiin’ heeft kunnen uitbreiden ondanks de pandemie. Volgens Abdi komt het doordat het filiaal in Nijmegen goede zakendeed met de verkoop van ‘Koffie-To-Go’. Zij hebben zich goed aangepast en gebruik gemaakt van de gunstige locatie van het Nijmeegse filiaal.

Complete horecazaak

De volgende uitbreiding zal binnen de bestaande filialen in Nijmegen en Utrecht plaatsvinden. Abdi vertelde dat hij van ‘Kushiin’ een meer complete horecazaak wil maken. Het lunchcafé moet in de toekomst ook mensen kunnen voorzien van een borrel aan het eind van de middag.

Voorlopig zal het filiaal, onder leiding van Megan Hendrix, gasten verwelkomen voor een bak koffie, thee, vers belegde broodjes, pancakes en meer. De laatste werkzaamheden worden spoedig afgerond.

Verslaggeefster Saxa da Silva interviewde Abdil Kadar over de opening van de nieuwe zaak. Luister dit hier.

Over de auteur

Rency de Pagter

Rency de Pagter (2001) is een eerstejaars student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Die is in Alkmaar opgegroeid en woont nu in Utrecht. Deze jonge journalist trekt zich niks aan van gendernormen, blijft zichzelf en probeert altijd anderen een luisterend oor te bieden. Diens grootste passie ligt in de muziek en zal zich hoofdzakelijk richten op het gebied van Kunst & Cultuur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.