Na Rotterdam en Amsterdam volgt Utrecht met vuurwerkverbod

Na Rotterdam en Amsterdam volgt Utrecht met vuurwerkverbod

beeld van pxhere.com

In Utrecht gaat vanaf jaarwisseling 2022/2023 een vuurwerkverbod in. Utrecht volgt zo Rotterdam en Amsterdam op. In het centrum van Utrecht zal het verboden worden om vuurwerk af te steken op het moment dat het nieuwe jaar in gaat.

‘’Ik ben niet tegen vuurwerk, maar als we vanuit de gemeente een feest hebben is het denk ik wel beter’’ zei een Utrechtse man. Hier suggereert hij naar een evenement zoals er in Rotterdam op de Erasmusbrug al is.

De jaarwisseling 2021/2022 zal gebruikt gaan worden als overgangsjaar. Vuurwerk afsteken mag nog steeds maar liever niet, zoals de gemeente suggereert. Ze willen deze jaarwisseling de bewoners gaan aanmoedigen om zelf een activiteit te gaan organiseren waarbij vuurwerk overbodig is. Denk hieraan aan een buurtborrel of een andere activiteit.

We weten dat veel mensen in andere steden tegen het vuurwerkverbod zijn. Veel mensen hebben als argument dat vuurwerk afsteken een traditie is en dat we de vuurwerkverkopers moeten steunen. Wij vroegen ons af hoe Utrechters hier over denken.

Luister de mening over het vuurwerkverbod hier 

Over de auteur

Karlijn van Os

Ik ben Karlijn van Os. Ik ben 17 jaar oud en zit op de school voor Journalistiek in Utrecht. Als hobby tennis ik en ben ik graag bezig met het wereld nieuws en de politiek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.