Atelierroute Utrecht krijgt groen licht na annulering vorig jaar

Atelierroute Utrecht krijgt groen licht na annulering vorig jaar

Bezoekers bekijken kunst tijdens atelierroute 2019

Nadat de Atelierroute van Utrecht vorig jaar op het laatste moment niet door kon gaan, is de atelierroute dit jaar wel te bezoeken. Op 2, 3, 8 en 9 oktober is de route te volgen. 

Dit evenement wordt georganiseerd door Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst. Op de diverse kunstlocaties is er de mogelijkheid om kunstwerken te bewonderen en te kopen en er worden verschillende workshops georganiseerd voor jong en oud.
De route wordt aangeraden om met de fiets te verkennen, zodat er zoveel mogelijk van de bijna 100 locaties tussen 12 uur en 17 uur bezocht kunnen worden. Op 2 en 3 oktober bevinden de locaties zich in Utrecht-West en op 8 en 9 oktober in Utrecht-Oost.

‘’Het lijkt me een leuke uitdaging. Ik vind het fijn dat je de kans krijgt om het in je eigen tijd in je eentje te kunnen doen, in plaats van dat er allemaal belemmeringen zijn.’’ vertelde een enthousiaste omwonende.

Vorig jaar maakten 80 locaties deel uit van de atelierroute. Dit jaar mogen de organisatoren met trots zeggen dat er rond de 100 locaties meedoen. Ook is er geen sprake meer van een maximaal aantal bezoekers die zich aan kan melden.

De Atelierroute Utrecht plaatst vlak voor de start van het evenement een bericht waarin ze ouders oproepen om hun kinderen te motiveren om de kunst mee te gaan ontdekken.
Wetenschapsjournalist Mark Mieras zei hier in een artikel van Kunstfanaatjes het volgende over: ‘’Jonge kinderen zijn de intelligentste wezens die er op aarde rondlopen. Hun hersenen zijn een spons voor alles wat ze meemaken. Als volwassene kun je een belangrijke rol spelen in het proces van hun ontwikkeling.’’
Er zullen dan ook meerdere workshops plaatsvinden die specifiek op kinderen zijn gericht.

Aangezien kunstliefhebbers de route afgelopen jaar niet konden volgen, hopen de organisatoren op een grote opkomst nu dat de atelierroute dit jaar wel op de Utrechtse agenda staat.

Verslaggever Mara Olieman ging de straat op om Utrechters te vragen over de bekendheid van de atelierroute onder omwonenden. Luister hier naar de interviews.

Over de auteur

Effie Bikker

Mijn naam is Effie Bikker. Ik ben geboren en getogen in een dorpje genaamd Sliedrecht en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Schrijven is mijn grote passie en dat kan je merken bij het lezen van mijn artikelen. Het is mijn droom om uiteindelijk muziekjournalist te worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *