Ingegooid glas-in-lood raam Domkerk blijft nog wel even kapot

Ingegooid glas-in-lood raam Domkerk blijft nog wel even kapot

Het kapotte glas-in-lood raam in de Domkerk

‘Kom niet aan onze Domkerk!’. Zo reageerde de politie in een bericht op Instagram nadat iemand een deur en een glas-in-lood raam van de iconische kerk beschadigde. Er is snel een verdachte aangehouden, en de deur is volledig gerestaureerd, maar het raam is nog altijd kapot. De reparatie zal waarschijnlijk nog wel even duren.

Op zondagavond 10 oktober werd een van de glas-in-lood ramen in de geliefde Domkerk ingegooid met een steen. Dezelfde dader beschadigde ook een deur. Een van de beheerders, Wiebe Kloosterman, was op dat moment aan het werk in de ruimte van het raam en belde de politie. Zij konden snel een verdachte aanhouden. De beheerders hebben aangifte gedaan.

Het is wel even balen, aangezien het lange traject van restauraties aan de kerk eindelijk voltooid is, en dit raam meteen weer moet worden gerepareerd. De reparatie van zo’n glas-in-lood raam kan dan ook weken duren. Wie de reparatie gaat uitvoeren, en wanneer die van start gaat, is ook nog onbekend. Als tijdelijke oplossing is een glasplaatje voor de kapotte ruit geplakt, maar van binnen is de schade jammer genoeg nog goed te zien.

Over de auteur

Rafael Bogaard

Ik ben Rafael Bogaard. Sinds 2003 nieuwsgierig en geïnteresseerd in de wereld met een sterk vleugje rechtvaardigheidsgevoel. Sinds 2021 student aan de Hogeschool Utrecht, en daarmee journalist voor SVJ Utrecht Centraal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *