Studeerplekken in de bibliotheek Neude blijven schaars

Studeerplekken in de bibliotheek Neude blijven schaars

Lange rij voor bibliotheek Neude

Hogescholen en Universiteiten zijn al weer een tijdje open, toch is de vraag naar studeerplekken in de bibliotheek op de Neude nog altijd groot. Bezoekers staan vaak al voor openingstijd is een rij van tientallen meters om een studeerplek te bemachtigen.

Hoewel de Hogescholen en Universiteiten weer helemaal open zijn, hebben veel studies de online colleges vastgehouden. Veel studenten zitten nog steeds hele dagen thuis. Dit is goed te zien in het aantal bezoekers van de bibliotheek. Elke ochtend staat er een lange rij die soms wel helemaal tot de Albert Heijn om de hoek reikt. Als de deuren dan om negen uur open gaan komen de mensen rennend naar binnen om een plekje de bemachtigen.

Tentámenperiodes

De drukte heeft ook te maken dat het einde van het eerst blok in zicht is. Rond tentamen periodes of eindexamens is de bibliotheek extra vol. Zo zegt toezichthouder Herman: ‘Wanneer de tentamens worden aangekondigd dan vechten mensen wel echt voor hun plek, ze duiken allerlei hoeken in waar ze eigenlijk ook niet echt mogen zitten’.

Wanhopig voor werkplek

‘Elke ochtend is er een man die kwart voor acht al voor de deur staat. Als de deuren open gaan volgt hij niet de aangegeven looproute maar sprint hij zo snel mogelijk naar de studeerplekken boven. Hij is al een paar keer aangesproken op dat dat niet de bedoeling is. Dit laat wel zien hoe wanhopig hij is voor een goede werkplek’, zegt Herman.

Oplossing

Voor het creëren van extra studeerplekken is geen ruimte meer, de bibliotheek zit tot de nok vol. Volgens Herman zou een mogelijke oplossing kunnen zijn om leegstaande bedrijfspanden in de binnenstad om te toveren tot studeerpaleizen.

Hier het intevriew met toezichthouder Herman over zijn bevindingen in de bibliotheek

https://soundcloud.com/cristel-brandt/cristel-brandt-studeerplekken-in-de-bieb-blijven-schaars?si=172fd7d2bc9245d2b245f624bbb09b04

Over de auteur

Cristel Brandt

Mijn naam is Cristel Brandt en ben 21 jaar oud. Momenteel studeer ik journalistiek aan de Hoogeschool Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *