Utrechtse horecamedewerkers vrezen niet voor de nieuwe maatregelen

Utrechtse horecamedewerkers vrezen niet voor de nieuwe maatregelen

Mensen eten in restaurant. FOTO: Toa Heftiba

Er komen weer maatregelen aan. De Utrechtse horecamedewerkers lijken inmiddels goed voorbereid te zijn voor mogelijke maatregelen die betrekking hebben tot het coronavirus. ‘We moeten door, op welke manier dan ook’, aldus Olaf, medewerker van het restaurant ‘’t Gras van de Buren’.

Olaf werkt bij een restaurant die heeft geleden aan een groot omzetverlies in de coronatijd en zegt zich geen zorgen te maken over de aankomende maatregelen. ‘We moeten door, op welke manier dan ook’, voegt hij eraan toe. De manager van een andere eetgelegenheid bij de Dom in de buurt zegt zich ook geen zorgen te maken over het komende besluit van de overheid. ‘Ik laat het gewoon op me af komen, verder denk ik er van tevoren niet aan’, zegt hij.

Utrecht heeft veel restaurants met terrassen. Deze restaurants hebben een voordeel gehad in de periode dat mensen enkel buiten op een terras mochten zitten als ze een hapje en/of drankje wilden doen. Restaurant ‘’t Gras van de Buren’ op de Lange Jansstraat was één van de horecagelegenheden die in die periode nauwelijks gasten kon ontvangen aangezien zij erg geringe terrasplekken hebben voor de deur. In de avond kan er in ‘normale’ tijden in de avond bij hen worden gedanst. Inmiddels zijn ze alweer honderd procent open, maar wel met een verplichte sluitingstijd van twaalf uur s ’nachts.

Horecagelegenheden hebben afgelopen jaar een zware tijd gehad door de inslag van het coronavirus en de pandemie die daaruit voortkwam. In het vierde kwartaal van 2020 daalde de omzet van de horeca met gemiddeld bijna 44% ten opzichte van het derde kwartaal, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Luister hier het interview dat ik voerde met Olaf, medewerker van het etablissement ’t Gras van de Buren. Het gaat hier voornamelijk over wat hij verwacht van de nieuwe maatregelen en hoe hij daarover denkt.

Over de auteur

Moïs Tims

Mijn naam is Moïs Tims en ik ben 19 jaar oud. Ik studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zo lang als ik leef woon ik al in Utrecht, waar ik voorlopig nog niet weg wil. Mijn grootste interesses liggen bij beeldmedia, zoals documentaires en Tv-programma's. Ook vind ik de radio een interessant media, dit ben ik nog een beetje aan het ontdekken. Schrijven is ook iets wat ik graag doe, mijn schrijfvaardigheid ontwikkelde zich sinds jongs af aan, toen ik veel zelfbedachte verhaaltjes schreef. Zelf ben ik werkzaam in de horeca, wat ik erg leuk vind aangezien ik sociaal contact erg belangrijk vind. Ik kan me dan ook ontzettend interesseren in verschillende soorten mensen. Het lijkt me geweldig om ooit zelf een documentaire te maken of een bepaalde minderheidsgroep of een bijzonder persoon. Ten slotte vind ik het belangrijk om bepaalde punten die in de samenleving spelen onder de aandacht te brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *