Verbod op glühwein verkoop in Utrecht

Verbod op glühwein verkoop in Utrecht

Glüwein stentje

De VVD, D66, PVV, SP, Student starter en Stadsbelang Utrecht dienden donderdag 23 december een motie in om de verkoop van glühwein wel toe te staan. de motie werd met 23 stemmen tegen 22 verworpen.

Het college van B&W besloot donderdag dat de verkoop van glühwein dit jaar verboden wordt. De verkoop van glühwein op straat zou er toe leiden dat er te veel mensen naar de stad komen. 

De VVD, D66, PVV, SP, Student starter en Stadsbelang Utrecht benadrukken dat 2020 een lastig jaar is geweest voor horecaondernemers. De partijen riepen daarom op de verkoop van glühwein door te laten gaan. Zo kunnen ondernemers nog ‘een klein beetje omzet draaien.’

De partijen merken ook op dat de verkoop van glühwein vorig jaar op de meeste plekken wel verantwoord en volgens de regels is gegaan. ‘Horecagelegenheden kunnen klanten verzoeken om glühwein, warme chocomelk of koffie niet in grote groepen voor de horecagelegenheid te drinken en zich te verspreiden’, wordt er gesteld in de motie. Zonder succes.

De beslissing leidt tot onbegrip bij veel horecaondernemers. ‘In deze tijd waar warme chocolade en glühwein nog een beetje gelukzaligheid geeft wordt de to go verkoop hiervan ook niet toegestaan.’ ‘De rijen bij de grootwinkelbedrijven zijn geen enkel probleem natuurlijk maar een paar mensen wachtend bij een kroeg of restaurant dat kan niet en met een glühwein rondlopen al helemaal niet.’ plaatst Café de zaak op hun facebook pagina.

Over de auteur

Valentijn Schoots

Passie voor politiek, sport en Kopenhagen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *