Utrecht-Centrum

Selecteer Pagina

De Utrechtse Uitdaging organiseert lunch voor eenzame ouderen in de Week tegen Eenzaamheid

De Utrechtse Uitdaging organiseert lunch voor eenzame ouderen in de Week tegen Eenzaamheid

Foto: Bram Meijer

Het is deze week de Week tegen Eenzaamheid. In het teken hiervan organiseert De Utrechtse Uitdaging in samenwerking met Lavie op 28 september een lunch voor ouderen die wel wat gezelschap kunnen gebruiken. 

 

Ruim vier op de tien 65-plussers in Utrecht die alleen wonen voelt zich weleens eenzaam. Dat laten de cijfers van de meest recente gezondheidspeiling van de volksgezondheidsmonitor zien. Het initiatief van de Utrechtse uitdaging biedt deze mensen de kans om samen te komen en nieuwe contacten te leggen onder het genot van een lunch buffet.

Het idee van deze lunch is ontstaan door corona toen er veel ouderen alleen thuis zaten. Inge Voorhout, manager van de Utrechtse Uitdaging: ‘Wij kregen verschillende berichten uit de stad van zorgverleners over ouderen die alleen thuis zitten en niets kunnen. Voorheen konden zij nog naar een buurtcentrum, maar die waren destijds gesloten.’ De Utrechtse Uitdaging is zich toen gaan inzetten om in samenwerking met cateringbedrijven, die ook niks te doen hadden, maaltijden te maken die rondgebracht konden worden.

 

In het audiofragment hieronder spreekt Bram Meijer met verschillende ouderen die aanwezig waren tijdens deze lunch in het teken van de Week tegen Eenzaamheid.

 

 

Over de auteur

Sophie Meinema

Ik ben Sophie Meinema, 17 jaar oud en sinds dit jaar student aan de Hogeschool Utrecht. Ik volg hier de opleiding Journalistiek. Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en heb hier mijn havo-diploma gehaald. Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd in tijdschriften en dan vooral de modejournalistiek. Op dit moment ben ik actief in de omgeving van Utrecht centrum.